Kérdések az ES Teck (korábban EIS / ESG) vizsgálatról
Mi az EIS vagy ESG (elektroszomatográfia)?

Az EIS az Electro Intersticial Scan rövidítése. Régebben ESG -nek hívták, ami az EletcroSomatoGraph rövidítése. Egy orvosi vizsgálati eszköz, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű, fájdalommentes gyors vizsgálattal feltérképezzük egy páciens állapotát (sav bázis egyensúly).

Mi a különbség az ES Tech és az EIS / ESG vizsgálat között?

Az ES Teck az EIS / ESG vizsgáló rendszer továbbfejlesztése. Magában foglalja természetesen az EIS / ESG vizsgálat által nyújtott információkat és kiegészíti a pulzoximetria, a pulzus hullám analízis és a szívritmus variábilitás értékeivel. Ezzel pontos információt ad a szív- és keringés jelene állapotáról, terheltségéről, stressz általi befolyásoltságáról és ennek rizikóbeli következményeiről.

Mennyi ideig tart az ES Teck vizsgálat?
5 perc.
Hogyan történik az ES Teck vizsgálat?
A páciens tenyereit és csupasz talpait egy-egy fém lapra helyezi, és a homlokán is elhelyezésre kerül 2 elektród. A rendszer 3 x 22 mérésben vizsgálja át a teljes szervezetet. A páciens a vizsgálat közben semmit nem érez. Ezen kívül az ujjára kerül egy kis csipesz, mely a keringést analizálja.
eis_mereselv
Van-e az ES Teck vizsgálatnak kockázata, mellékhatása?
A vizsgálatnak semmilyen kockázatát, mellékhatását nem találták. A vizsgálatot nem végezzük el olyan pácienseknél, akiknek a szervezetükbe valamilyen elektromos eszközt ültettek be (pl. pacemaker, hólyagstimulátor, stb.), terhességben a 6. hónap után, végtaghiány vagy bőrhiány tenyéren vagy a talpon. Izületbe beépített fém (pl. csípőprotézis) megváltoztathatja az eredményt, ezért külön megítélést igényel.
Helyettesíti-e az ES Teck vizsgálat a hagyományos orvosi diagnosztikai módszereket?
Nem. Az ES Teck a hagyományos vizsgálatok mellett nagyon sok plusz információt ad a szervezet működéséről és ezzel segít a vizsgáló orvosnak pontosabb képet kapni a szervezet működési eltéréseinek és a betegségek valódi okairól, hátteréről.
Kimutatja-e az ES Teck vizsgálat a daganatot?
Az ES Teck nem ad diagnózist sem a daganatokról, sem más betegségről. A szervezet elektromos működéséről ad pontos információt. Ezáltal pedig a daganatok kialakulásának kockázatát növelő olyan eltérésekről kapunk információt, mint a szervezet savassága, emelkedett szabadgyök szint, immunrendszer gyengesége, túlsúly, táplálék allergia tb.
Gyerekek is vizsgálhatók-e ES Teck készülékkel?
Igen, a készülékkel 7 és 80 év közötti páciensek vizsgálhatók.
Csak orvos végezhet ES Teck vizsgálatot?
A mérést asszisztencia is elvégezheti. Az eredmény értékeléséhez azonban feltétlenül orvosi (fiziológiai) szaktudásra és az ES Teck leletek értelmezési tapasztalatára van szükség.
Hol használnak ES Teck eszközt a világban?
Több mint 1500 készülék működik a világban, kórházakban, magánorvosi rendelőkben és gyógyszerészeti laboratóriumokban.
Milyen gyakorlata van a CHILOPASS-nak az ES Teck vizsgálat értékelésében?
A CHILOPASS jelentős tapasztalatokkal rendelkezik, az elmúlt több mint öt évben Magyarországon, Irakban, Jordániában, Szíriában közel 5000 páciensnél végeztünk el korábban EIS / ESG, majd ES Teck vizsgálatot.
Mely CHILOPASS programok része az ES Teck vizsgálat?
A CHILOPASS minden programjában használja az ES Teck (EIS / ESG) módszert . Az általános vizsgálatok során a szervezet működési eltéréseinek és a betegség kockázatainak felderítésében. Az ES Teck másik fontos alkalmazási terület, a kezelések eredményeinek utánkövetése.
Mi az ES Teck vizsgálat szerepe a CHILOPASS programokban?
A CHILOPASS a többéves táplálkozási tapasztalatához keresett megfelelő, nem hagyományos, nem tüneteket és következményeket (laborvizsgálat, EKG, vérnyomás mérés, ultrahang) vizsgáló módszert, hanem a valódi okokat (a szervezet elektromos működését és savbázis egyensúlyát) felderítő eljárást. Így találta meg az ES Teck (EIS / ESG) rendszert, amely minden tekintetben a legkiválóbb módszer a szervezet működési eltérései felderítésére.
Milyen tudományos vizsgálatok és publikációk támasztják alá az ES Teck vizsgálat hatékonyságát?
A CHILOPASS Egészségközpont vezetője, Dr. Hegedűs György is tartott előadást az ES Teck (EIS / ESG) vizsgáló módszerrel elért eredményekről:
The Power of EIS:
LD Technology Symposium 5-7. December 2008
Crown Paradise Club , Cancun Mexico
 
A fejlesztő LD Technology jelentős számú kutatást végzett és folytat ma is az ES Teck rendszer tudományos hátterének alátámasztására. 
 
Az USA-ban megkapta az FDA engedélyt:
EIS 001_webES BC 001_webES Oxi 001_webPEMS 001_web

Az Európai Unióban is megkapta az engedélyt:EC Certificate: No.: CQ 090831-V Class IIa
EC-certificate-ES_TECK-EISLDTECK-EC1