Sikertörténet Sporttáplálkozás

noivizilabda_web

Magyar Női Vízilabda Válogatott felkészítése a 2008-es olimpiára, 4. helyezés Pekingben

miniszterium

Dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter köszönőlevele Dr. Hegedűs Györgynek a 2008-es pekingi olipmiai felkészítésben végzett munkájáért

vasas_hu

Mészöly Gézának, a VASAS SC volt vezetőedzőjének köszönő levele a CHILOPASS Egészségközpontnak

pelle aniko15 éve a Női Vízilabda Válogatott tagja vagyok, az elmúlt évben pedig a csapat kapitánya is lettem. Tanulmányaimat a gimnáziumot követően Los Angelesben folytattam, és közgazdász diplomával, nemzetközi kapcsolatok képzéssel, amerikai bajnokként és több díj nyerteseként tértem haza. Olaszországban légióskodtam 2 évet (2003-2005) az Orizzonte Catania csapatában, ahol 2 olasz bajnoki, és 2 Bajnokcsapatok Európa Kupája címet nyertem, illetve immáron a harmadik szezont kezdem majd az Ortigia Siracusa (2007-) csapatánál. A két olasz klub között eltelt 2 évben (2006-2007) pedig a Dominó-Honvéd csapatával sikerült 2 magyar bajnoki címet szereznem, és megnyertük a LEN-Kupát, illetve a Szuper Kupát is. Nemzetközi porondon a válogatottban elért legjobb eredményeim: Világbajnok 2005-ben, Európa-bajnok 2001-ben, Világkupa győztes 2002-ben, Olimpiai 4. helyezett Pekingben 2008-ban, ez utóbbi évben az év játékosának is megválasztottak Magyarországon. Szerintem a sportolók nagy előnyére válhatna, és segíthetné a felkészülésüket a helyes és pontos tanácsadás. Nálam személy szerint tolerancia problémák voltak egy időben, a gyomrom nem tolerált mindent, amit szerettem volna, gyakran fájt. A megfigyeléseimet követően, és Silye Gabiék segítségével sikerült a számomra nem kedvező dolgokat mással helyettesíteni, illetve kerülni egy ideig azokat az ételeket, amik korábban gondot okozhattak. Bizonyos idő elteltével a problémák kevesebbszer, vagy egyáltalán nem fordultak elő, így a mai napig igyekszem tartani magamat az akkor megbeszéltekhez.

Személy szerint tanácsolni tudom minden élsportolónak, illetve azoknak, akik azzá szeretnének válni, hogy érdeklődjenek a sporttáplálkozás témája iránt, mert a sikerek elérésében, és az egészség megőrzésében is fontos szerepe lehet!

Pelle Anikó

sportoló (vízilabda), közgazdász

detredia_webDetre Diána vagyok, 5-szörös Magyar bajnok és ugyan ennyiszer választottak az év legjobb szörföző nőjének is. A 2008-as Olimpiára való kijutást egy nagy teljesítménynek tartom, a csekély anyagi háttér és profi magyar edző hiánya miatt. Majd a 2008-as Olimpián az eddigi legjobb magyar női szörfös eredményét sikerült produkálnom, 22. helyezést. 2008-tól 2009 nyaráig a világranglistán közel 36 helyet javítottam, jelenleg a 18. helyen állok. A 2009-es Kékszalag (Európa leghosszabb) tókerülő vitorlás versenyén első női szörfösként indultam. A 2009-es Európa bajnokságon szintén eddigi legjobb eredményem született, a 15. helyen zártam a rendkívül erős mezőnyben a versenyt.

Mindig is kényesen ügyeltem a súlyomra, alakomra. Bár a sok sportolás mellett nyilván azt gondolhatják, hogy mit aggódik, úgyis ledolgozza. De nem mindenkinek az esetében van ez így. Viszonylag kalória és fehérje szegényen kezdtem emiatt táplálkozni. Az eredményeim nem voltak rosszak, de kiemelkedőek sem és hamar elfáradtam, akár edzésen, akár versenyen. Persze sokszor mondogatták, hogy egyél többet stb. Mindaddig így ment ez, mígnem lehetőségem nyílt néhány konzultációra a CHILOPASS Sporttáplálkozás tanácsadónál. Ahol rendkívül érdekes és izgalmas vizsgálatok után, felhívták a figyelmemet sok mindenre, amivel javíthatok a teljesítményemen és még debella sem kell, hogy váljon belőlem. Tény és való, azóta valóban próbálom betartani az ott kapott utasításokat, tanácsokat. És lám, közel egy év alatt hatalmas eredménybeli fejlődés tapasztalható nálam. Kiegyensúlyozottabban étkezem, ügyelek arra, hogy a megterhelésnek megfelelően elégítsem ki a szervezetem tápanyag igényeit. Ez a tudatosság nem csak erősebbé, hanem magabiztosabbá is tesz a pályán

Detre Diána

sportoló (szörf)

vizilabda_hu

Godova Gábor (Magyar Női Vízilabda válogatott csapatkapitánya a 2008-as pekingi Olimpián) köszönő levele a CHILOPASS Egészségközpontnak

vasas

VASAS SC I. osztályú labdarúgó csapat felkészítése

négyszeres aerobic magyar bajnok, EB 6. helyezett

heredi gaborHerédi Gábor vagyok. Versenyszerűen teniszezek már több mint tizenkét éve. 2007-ben kezdtem el egyetemi tanulmányaimat Amerikában, ahol az egyetemi teniszbajnokságban részt veszek, mint ösztöndíjas sportoló. Az optimális súly eléréséért már sokféle diétát kipróbáltam, de nem sok sikerrel. Az egyik ismerősöm ajánlotta, hogy próbáljam ki a Chilopass Sporttáplálkozási Programját Silye Gabriella és dr. Hegedűs György együttműködésével. Körülbelül két hónapja kezdtem el a programot, és azóta sikerült leadnom 3 kilót, úgy hogy igazából nem kellett megvállnom kedvenc életeimtől, inkább csak egy minőségi, mennyiségi, és étkezési időbeli változtatást kellett csinálnom. Azóta, hogy elkezdtem nem csak a súlyom változott meg, hanem a közérzetemen és a teljesítményemen is érezhető volt a változás. Terhelhetőségem lényegesen javult, amit korábbi étrendekkel még nem tapasztaltam.

A programot mindenkinek ajánlom; aki küzd pár extra kilóval, hogy elérje a tökéletes súlyt, bármelyik sportban is tevékenykedik.

Herédi Gábor

teniszező

baczkoberni11995-ben kezdtem judózni. Néhány fontosabb eredményem: Olimpiai 7. hely, Világbajnoki 3. hely, Európa bajnoki 5. hely, U23-as EB 1. hely, Junior EB 1. hely, Világkupa győzelmek, 6-szoros Magyar Bajnok.

Szerintem egy helyes étrend mellett minden sportolóból kihozható a csúcsteljesítmény. Nagyon sokat számít, milyen állapotban van a felkészülés és a verseny alatt, ezt nagymértékben a táplálkozás határozza meg. Erre az én esetem is egy jó példa. Komoly, személyre szabott étrenddel és megfelelő háttérrel sikerült a „0-ról” a világbajnoki dobogóra állnom és olimpiai kvótát szereztem. Helytelen táplálkozással ez nem sikerült volna.

Baczkó Bernadett

sportoló (judo)

somorjaiSomorjai Tamás vagyok játszottam az ausztriai TSV Hartberg csapatában, a Vasas SC keretein belül is. Voltam utánpótlás válogatott, NB1-ben 125 meccsen 21 gólt lőttem. Az FTC-vel nyertem 2 magyar kupát, egy bajnokságot, 2 ezüst érmet, és a Sopronnal egy magyar kupát.

Kb. 7-8 éve volt probléma a gyomrommal. Nem volt normális székletem állandóan puffadt és görcsölt a hasam. Mérkőzések közben is állandó görcseim voltak, ami hátráltatott a teljesítményemben, meccsek után pedig mindig hasmenés és elviselhetetlen gyomor fájdalom. Rengeteg vizsgálaton vettem részt, beleértve a gyomortükrözést is, de nem találtak semmi problémát. Tavaly szeptemberben jött ki a CHILOPASS Sporttáplálkozási Program vezetője, Silye Gabriella, a Vasas pályára és elvégeztek néhány vizsgálatot, amiből egyből lisztérzékenységre gyanakodott. Egy hónapig semmilyen lisztes dolgot nem ettem, és már ekkor éreztem pozitív változást. A kontroll vizsgálaton derült ki hogy ez tényleg lisztérzékenység. Azóta amennyire lehet, kerülöm a gluténos ételeket, csak ha nagyon éhes vagyok és nincs más, akkor eszem meg. Kenyeret az első 3-4 hónapban abszolút nem ettem, helyette puffasztott rizst ettem, fogytam is 2-3 kilót. Azóta már eszek kenyeret de kizárólag gluténmenteset (2-3 kiló visszajött). Tésztákból is csak a kukoricalisztből készültet eszem, süteményeket meg rizs és kukoricalisztből. Otthon minden ételt gluténmentesen készítünk el. Az eltel egy év alatt szinte teljesen megszűntek a puffadások és a görcsök, helyreállt a székletem és azóta nem volt hasmenésem mérkőzés után. A mérkőzések közbeni görcsök is megszűntek, így a teljesítményem is jobb lett nem beszélve a közérzetemről.

Somorjai Tamás

sportoló (labdarúgás)

sifi

Az optimális testsúly elérése miatt fordultam segítségért a CHILOPASS Sporttáplálkozás programhoz. Aerobic versenyzõként elengedhetetlen a külsõ is, nem csak a gyakorlat helyes végrehajtása. Ebben segített nekem Silye Gabriella, hogy az edzések mellett is sikerüljön úgy fogynom, hogy nem romlik közben a teljesítményem. Folyamatos konzultációt és orvosi vizsgálatokat biztosítottak nekem, nyomon követték szervezetem minden változását. Ami a legmegdöbbentõbb volt számomra, hogy nem voltam fáradékony, sõt jól bírtam az edzéseket, amit más fogyókúra mellett nem tapasztaltam még.

Sifter Tímea

négyszeres aerobic magyar bajnok, EB 6. helyezett