Sikertörténet Testsúlykontroll

Vesekővel kerültem az urológiára, ahol Dr. Hegedűs György egy rutin laborvizsgálat után szörnyülködve vette észre, hogy 15,1-es a vércukrom, 13-as volt a vérzsírom és 9-es a koleszterinem. Ezeket nagyjából tudtam és éreztem, mivel 135 kg volt a súlyom és 10 éve voltam cukorbeteg ill. volt magas vérnyomásom.

Vállalkozóként a rohanás miatt elhanyagoltam, nem tartottam a diétámat. Hegedűs doktor elküldött a diabetológiára, ahol adtak új gyógyszereket a vérnyomásomra, a koleszterinemre és a cukromra. Én nem akartam gyógyszereken élni, ezért rögtön elkezdtünk egy vércukor stabilizáló Életmód programot Hegedűs doktorral.

Fél év alatt 10 kg-ot fogytam és csökkenteni lehetett a gyógyszereim mennyiségét. Ezután egy évig nem fogyókúráztam, de lassan a kilók visszajöttek. Egy éve elkezdtem a Testsúlykontroll programot fél év alatt 35 kg-ot fogytam rendszeres kontroll mellett. Az ismerőseim nem ismertek meg az utcán, mert megszokták a kövérségem. Januárban szedtem egy olyan gyógyszert, amitől feljött 11 kg, de ez most már a gyógyszer elhagyása után le is ment. Jelenleg 100 kg vagyok és további 20 kg leadását tervezem. A vérnyomásom 110/72, a vércukrom 4, a vérzsírom 1, a koleszterinem 3,5.

Több, mint egy éve nem szedek gyógyszert, jól érzem magam, jókat eszem, megváltozott a táplálkozásom, nem „zabálom” tele magam, hetente kétszer focizom. Megvan a kulcs a kezemben, a Testsúlykontroll.

Nagy-Kálózy György

lefogyott, meggyógyult a cukorbetegségéből és a magas vérnyomásából, miután 6 hónap alatt 35 kg-ot fogyott

4 gyermeket nevelek a párommal, 11, 8 és az ikreim 5,5 évesek. Ikerterhességem alatt terhességi cukrot kaptam, méghozzá olyan mértékűt, hogy inzulinoztak. A súlyom is nagyon felkúszott a terhesség alatt, ami után 3,5 év szoptatás következett, úgyhogy fogyókúráról szó sem lehetett ez idő alatt. Később próbálkoztam mindenféle fogyókúrával, de tartósan sosem sikerült lefogynom. Táplálékkiegészítők nélkül állandóan betegség voltam. Sokat járt az agyam, a lehetőségeken, ekkor jött Hegedűs doktor felajánlása és csatlakoztam a Testsúlykontroll programhoz.

Eredményeim: 6 hét alatt 10 kg fogyás, a haskörfogatomból 11 cm ment le.

Nagy segítségemre volt a kalóriaszámláló CD, ami a Testsúlykontroll programhoz tartozik, igaz, az első nap még 11 órakor még ott szenvedtem a gép előtt és fogalmam sem volt, hogy mit fogok enni aznap. De megtanultam, hogy miből mennyit egyek és előre összeállítom a másnapi étrendemet. Heti háromszor 30 percet tekerek szobakerékpáron. 4 gyermek ellátása nem kis dolog, de emellett is el lehet végezni a Testsúlykontroll programot az egészség érdekében.

Ponauerné Juhász Andrea

4 gyermek mellett 6 hét alatt 10 kg fogyás

Kapcsolatom a CHILOPASS Egészségközponttal kb. 1, 5 évre tekint vissza. Első találkozásunk az MBT lábbeli használatához kapcsolódik. Az MBT szandál, mert azzal kezdtem, nagyon sokat segített a mozgásom fokozásában, izmaim erősítésében, a helyesebb testtartás biztosításában. Ez utóbbi annál is inkább érdekes számomra, mert gyermekkorból magammal hozott testtartási és ezzel összefüggő különböző egészségügyi problémák eredményeképpen testtartásom nem kifogástalan. Az MBT szandál használata olyan jó hatással volt a mozgásomra, testtartásomra, közérzetemre, hogy a télen már MBT félcipőt használtam, mert nem éreztem jól magamat a hagyományos lábbeliben.

Újabb kapcsolatfelvételünket az őszi megfázások következményeként fellépett gyengeség, légzési nehézség, fáradékonyság eredményezte. Kontroll állapotfelmérés értékelése után Hegedűs dr. a Testsúlykontroll programot ajánlotta, mivel a súlyom nagyon is több a kelleténél. A kontroll felmérés alapján előírta az alkalmazandó étkezési paramétereket. Ennek a diétának az alkalmazásához nem csak elveket, hanem segédeszközöket is kaptam: a diéta lényegét, alkalmazási lehetőségét bemutató előadásokat, számítási segédleteket tartalmazó CD-ket. A számítási CD segítségével pontosan megtudtam tervezni az adott napon elfogyasztandó élelmiszer összetételét. Hogy mennyire helyesen készítettem el, vagy nem az ételeimet, annak az ellenőrzési lehetőségét is megmutatta.

Mindezeken túlmenően a legnagyobb segítséget a személyes kapcsolattartás adta. Minden hétfőn SMS-ben közöltem Hegedűs dr.-al a kért adatokat (ketonteszt, derékbőség), s kaptam rá visszajelzést, a biztatást. Szerintem ez adta a legnagyobb segítséget ahhoz, amit még eddig nem tudtam elérni, akármilyen fogyókúrát próbáltam ki, hogy megindult a súlyom és a méretem tartósan lefelé, a jelek szerint nem is akármilyen mértékben. A súlyom és a derékbőségem csökkenésével (-8 kg, -10 cm) közérzetemsokat javult, légzésem, mozgásom, munkabírásom jobb, energetikusabb lettem, hiszen már kevesebb felesleget cipelek.

És, még ami nagyon fontos, hogy ezt a súlyleadást úgy értem el, hogy nem végeztem semmiféle rendszeres testmozgást, mert nem tudok, tehát nem volt pluszmozgás. Pusztán gyógytornára járok évek óta, ami a súlyleadással párhuzamosan egyre jobban megy. Én még csak az út elején vagyok, még nem egészen két hónapja csinálom a testsúlykontroll szerinti étkezést, de úgy látom, hogy az eddig észlelt eredmények tartósan fokozódni fognak és egészségi állapotomban is lesz pozitív változás a testsúlycsökkenés következtében. Érdemes folytatnom és örülök, hogy Hegedűs dr. ilyen jó, testhez álló terápiát ajánlott és segít az út végig járásában.

Kincs Ilona, 62 éves nő

8 kg-ot fogyott, 10 cm ment le a haskörfogatából 1,5 hónap alatt. Ennél is fontosabb, hogy légzésfunkciója 30%-kal javult (300 ml-rel), 2 tüdőgyógyszerét és 1 vérnyomáscsökkentőjét el tudta hagyni. Közérzete és munkabírása jobb, energikusabb, bármennyit tud sétálni.

Egy barátom akart fogyni, és elkísértem a dokihoz. Megtetszett a program, amit kínált neki, és mivel nekem is volt jó néhány fölös kilóm, elkezdtem én is a doki irányítása alatt. Volt naponta számolgatás és a másnapi étkezések összerakása. Kemény volt, de az eredmény már egy hét múlva megmutatta, hogy érdemes. Az első héten lement 3kg és jobban éreztem magam. Egy hónap múlva 10kg-ot fogytam és megálltam, azóta ezt a súlyt tartom egy-két kiló ingadozással.

Farkasi Zsolt

1 hónap alatt 10 kg

Nehéz légzés miatt érkezett. Évek óta küzd a csípőfájdalmával, a gyógytorna sem tudott rajta kielégítően segíteni. A fájdalom miatti mozgáshiány következtében egyre hízott és azóta egyre rosszabb csípője. A Testsúlykontroll programban egy hónap alatt 6,5 kg-ot fogyott, 7 cm ment le a haskörfogatából. Könnyebb a mozgása, jobb a közérzete, energikusabb, jobban tud dolgozni és koncentrálni. Dinamikusabb gyógytorna gyakorlatokat is tud újra végezni. Tovább folytatja a Testsúlykontroll programot, még 10-15 kg-ot fog lefogyni.

50 éves nő.

1 hónap alatt 6,5 kg

Obinger Ferenc elhagyta a magas vérnyomására és refluxbetegségére szedett gyógyszereit

2 hónap alatt 12 kg fogyás

Lévay Zsuzsa el tudta hagyni a cukorbetegségére kapott inzulin terápiáját

2 hónap alatt 9 kg fogyás

Már többször próbáltam lefogyni, de az eredménye mindig az lett, hogy később a dupláját híztam vissza a fogyókúrával leadott súlyomnak. Évtizedek alatt felszedtem 30 kilót, vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő gyógyszereket kellett szednem.

Január közepén hoztam meg a döntést, hogy a CHILOPASS Egészségközpont programjához csatlakozom, mert az egészség megőrzésére, a testzsírból való fogyásra és az optimális testsúly megtartására helyezi a hangsúlyt. Fontos volt számomra az is, hogy szellemi és fizikai teljesítő képességemből ne veszítsek, mert munkámban és vállalkozásomban is maximális teljesítményt akartam nyújtani.

Az első négyhetes ciklus alatt 9kg-ot fogytam és a haskörfogatom 9cm-rel lett kevesebb. A vizsgálatok alapján 6,8kg zsírt adtam le. Mindezt úgy értem el, hogy közben közérzetem jobb lett. A heti háromszori sportolás és a napi vitaminok hatására erősebb és frissebb lettem. Egy percig sem éheztem, csak az ételek megfelelő összetételére kellett odafigyelnem. Gyógyszereim egy részét elhagytam, másik részét fele adagra csökkentettem.

A legnagyobb nehézséget számomra az idő hiánya okozta. Eleinte minden alkalommal ellenőriznem kellett az ételek fehérje, zsír és szénhidrát tartalmát, de később már rutinból tudtam, hogy miből mennyit ehetek. Problémát jelentett a megfelelő mozgás, sportolás biztosítása is, de sikerült ezt is megoldanom szobai futópad és egyéb eszközök használatával. Nehéz volt megszokni azt is, hogy nem ehetek édességet, süteményt, kenyeret és magas szénhidrát tartalmú ételeket — mert ezeket nagyon szerettem azelőtt — de választanom kellett az egészségem és a sütemények között.

A legfontosabb, hogy az elején ki kell tűzni a célt, meg kell tervezni az utat, és végig kell csinálni, amit elhatároztunk. Ez is úgy működik, mint minden más az életben.

Két hét pihenőt tartottam, és egy kiló sem jött vissza. Most kezdem a második ciklust. Március végére a célom újabb 9kg és 9cm fogyás. Nyárra pedig el akarom érni ideális testsúlyomat, és teljesen el akarom hagyni a gyógyszereket.

Köszönetet szeretnék mondani Dr. Hegedűs Györgynek a Testsúlykontroll program megalkotójának a segítségért és azért, hogy bármikor nehézségem adódott azonnal válaszolt e-mailben, vagy telefonon. Nem túlzás azt mondanom, hogy az életem köszönhetem neki.

Bíztatni szeretnék mindenkit, aki a CHILOPASS Egészségközpont Testsúlykontroll programját választja, jó úton jár, csak pontosan be kell tartani az étrendet. Sok sikert és kitartást kívánok!

Farkas Gábor, repülőgép vezető - Budapest, 2010. március 1.

Magas koleszterin és vérnyomás csökkentése 9 kg fogyással

Egy barátomtól hallottam a Testsúlykontroll programról. Évek óta próbáltam leadni a fölös kilóimat több-kevesebb sikerrel. Mindig visszajöttek, ragaszkodtak hozzám. A program alatt sokat számolgattam a szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket, használtam a vizelet kontroll, ami megmutatta, hogy a szervezetem bontja-e a zsírt. 2,5 hónap alatt dobtam le 20 kg-ot 19 cm-t a haskörfogatomból. Jól érzem magam azóta is.

Kiss Géza

2,5 hónap 20 kg

Az egyik kollégám lefogyott a Testsúlykontroll programmal, én pedig el akartam kérni a receptet. Azt mondta, hogy hiába adja oda, ez rá van szabva személyesen, menjek el én is a dokihoz. A felmérések után meg is kaptam a személyes programomat és hetente beszéltem a dokimmal telefonon a helyzetemről, az eredményekről. Az első hónapban 11 cm ment le a hasamról és 11kg. Tovább folytatom a fogyást, mert jobb lett a közérzetem, nem fájnak a lábaim.

Bányász Mihály

1 hónap alatt 11 kg

22 kg túlsúly miatt érkezett, magas vérnyomással és vérzsír szinttel. Kétszer egyhónapos Testsúlykontroll ciklus után 15 kg-ot fogyott, felére lehetett csökkenteni vérnyomáscsökkentő gyógyszerét és normalizálódott a vérzsír szintje. Azóta egyszer visszahízott a sok munka miatti rendszertelen étkezése miatt 10 kg-ot, de segítség nélkül újra visszatért a normális súlyához, mivel megtanulta a Testsúlykontroll alapelveit.

51 éves férfi. Informatikus.

2 hónap alatt 15 kg

Könyvelő. 76 kg-os páciens. Nem fér bele a fürdőruhájába és nyáron másokkal együtt megy nyaralni, ahol szeretne jól kinézni. Az első egy hónapos Testsúlykontroll ciklusban 6,5 kg-ot fogyott, és 12 cm ment le a haskörfogatából. A második egy hónapos ciklusban 2 kg-ot fogyott és 2 cm ment le a haskörfogatából. Összesen 2 hónap alatt 8,5 kg-ot fogyott és 14 cm ment le a haskörfogatából. Tovább folytatja a programot, mert le akarja adni a még 4-5 kg fölösleget.

48 éves nő.

2 hónap alatt 8,5 kg

117 kg-os páciens magas vérnyomással. Már több fogyókúrát kipróbált, amivel vagy nem tudott lefogyni, vagy hamar visszahízta. Az első egy hónapos Testsúlykontroll ciklusban 10 kg-ot fogyott,
és 7 cm ment le a haskörfogatából. A második egy hónapos ciklusban 4,5 kg-ot fogyott és 4 cm ment le a haskörfogatából. Összesen 2 hónap alatt 14,5 kg-ot fogyott és 11 cm ment le a haskörfogatából. Tovább folytatja a programot, mert 90 kg-ra szeretne lefogyni.

53 éves férfi. Cégvezető.

2 hónap alatt 14,5 kg