Tények és tévhitek a rákról

1997-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 13 éve kezdtem el azegészséges táplálkozás és életmód területén kutatni, melynek eredményeit hazai és külföldi orvosi konferenciákon publikáltam. Urológusként a kutatási területem „az antioxidánsok szerepe a prosztatarák megelőzésében” volt.
 
2005. szeptember 17-én védjegyezettem a CHILOPASS Egyéni Egészségmegőrző Program®-ot, mely speciális, egyénre szabott életmód és táplálkozási koncepciót ad a páciensek kezébe, hogyan előzzék vagy gyógyítsák
meg betegségeiket egyszerű, pénzbe nem kerülő változtatásokkal. Erről írtam könyvet „Az elérhető egészség” címmel.
 
Az egész világon növekszik a rákbetegek száma. Talán ettől a betegségtől fél mindenki a legjobban. De vajon miért? Mert elhitették velünk, hogy ebben meg kell halni. Mert ezt mutatja a statisztika. Hazánkban a halálozások 27%-áért a rák felelős.
Miért van az, hogy az orvostudomány fejlődése ellenére egyre több a rák és egyre többen halnak meg benne? Ez két dolognak köszönhető:
  • az orvostudomány és az egészségügy nem fordít energiát a megelőzésre
  • a jelenlegi rákterápia (kemoterápia és sugárkezelés) nem a megfelelő út
A rák az a betegség, ami leggyakrabban állítja meg az embert, hogy gondolkodjon el azon, vajon miért is lett ez nekem. Annak van esélye meggyógyulni a rákból, aki felismeri, hogy ő okozta magának. Ez csak egy figyelmeztető jele a
szervezetének, hogy valami nagyon nem jól megy az életében. Súlyos következményekkel járhat ugyan, de akkor is csak egy jelzés. Ha rájövök arra, hogy min kell változtatnom és azt gyökeresen meg is teszem, akkor eltűnik a rák. Volt olyan páciensem, aki egy kis, időben felfedezett rákban azért halt meg, mert nem változtatott semmin, csak rábízta magát az orvosokra, hogy gyógyítsák meg őt.
 
Mivel a rákot, nem az okát kezelték, ezért később súlyosabb formában kiújulva halált okozott. Viszont volt olyan páciensem is, akinek áttétes rákja volt (amiben „illik” meghalni), de gyökeresen változtatott az életmódján, a kiváltó okon és ennek köszönhetően, 15 év elteltével még ma is boldogan és rákmentesen él. Miért boldogan? Mert a rák rávezette egy komoly változtatásra, amit nehéz volt meglépni, de általa visszanyerte az egészségét és az eredeti problémája sem hátráltatja többet az életét.
FONTOS: a rák csak egy komoly jel, hogy valamin gyökeresen kellene változtatni. Nem több. Ha megoldja, úgy tűnik el, mint egy nátha.
Mi okozhatja a rákot? A helytelen életmód. A tudományos cikkek szerint:
  • táplálkozás (sok zsíros étel, kevés rostanyag, zöldség, gyümölcs, kevés vitamin, ásványi anyag, nyomelem és antioxidáns)
  • rossz szokások (alkohol, dohányzás, mozgáshiány, túlsúly)
  • stressz – mint legfőbb ok (gyerekkel, szülőkkel, házastárssal, munkatársakkal, illetve főnökkel való állandó konfliktus, egyéb munkahelyi problémák, bizonytalan állás, anyagi gondok, hitel, adósság, munkahely elvesztése stb.)
A hosszan tartó és megoldatlan problémák felőrlik a szervezetet és rákhoz vezethetnek. Tény, hogy ezekből a problémákból egyre több van és a rák előfordulása is növekszik.
 
A rákot mi okozzuk (az életmódunkkal és a körülményeinkre való helytelen reagálással) és mi is tudjuk megszüntetni. A szakember (nem biztos, hogy orvos) segítsége, útmutatása mellett a saját magunk megfelelő hozzáállása, cselekvő
változása nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz.
 
Új lehetőség a rák megoldásában:
 
Az életmód és a gondolkodás megváltoztatása kemény feladat, de szükséges. Egy rákos beteg általában belekerül az orvostudomány húsdarálójába: vizsgálatok sora, kemoterápiás és sugárterápiás program, ami kiveszi a maradék energiát, a ráksejtek gyógyítása mellett az ép, jól működő sejteket is rombolja. Ennek a legfőbb velejárója, hogy az orvosra bízzuk a gyógyulást, nem mi magunk változtatunk teljes erővel, a kezelések mellékhatása még el is veszi az erre való fókuszt és erőt.
 
Végre, 30 év után hivatalosan is megnyílt az út a helyes irányba!
 
Az egész világon ismert, hogy a C-vitamin nagyon hatékony sokféle betegség leküzdésének támogatására, így a rákra is. De a megfelelő dózisban (nagy dózisú infúzióban) eddig tiltott volt a használata, mert állítólag egészségkárosító. Erre senki nem látott konkrét bizonyítékot, de így tiltott volt. Viszont „fű alatt” az egész világon bátor orvosok 30 éve végzik jobb eredménnyel, mint a kemoterápia vagy sugárterápia, csak nem lehetett hivatalosan megjelentetni a tudományos eredményeket. Néhány hónapja egy nagy változás történt: a világot elárasztották a tudományos publikációk és ezek alapján már nem lehet kijelenteni azt, hogy káros. Már csak azon lovagolnak a hivatalos szervek, hogy nem csodaszer ez sem. Persze, mint ahogy a kemoterápia sem az.
 
A nagy dózisú C-vitamin infúziós terápia, gyakorlatilag mellékhatás nélkül tudja meghosszabbítani az életet (sokkal jobban, mint a kemoterápia és sugár), főleg az előrehaladott vagy áttétes rákos betegeknél.
 
Miért nem csodaszer? Mert ha nem változtatunk az életmódunkon, a kiváltó okon, akkor ez sem gyógyít ki a rákból, viszont jobb életminőséget, akár 4-5x hosszabb életet biztosít a kemoterápiánál vagy sugárkezelésnél, ami már magában is nagyon jó eredmény.
 
Az eddigi 14 éves tapasztalatom alapján kidolgoztam egy rák megelőző és rák életmód terápiás programot, mely segíti az okok felderítését és megoldását. Együtt dolgozunk a rákbeteggel a megoldáson és végre van egy alternatíva, hogy
erre legyen idő és erő, ezt biztosítja a nagy dózisú C-vitamin infúzió.
 
Dr. Hegedűs György