CHILOPASS Inzulinrezisztencia szűrés

Már 10 kg túlsúlynál az inzulinrezisztencia kimutatása 5 perces, fájdalmatlan vizsgálattal segíti a cukorbetegség megelőzését

Mi az inzulinrezisztencia?

Az inzulinrezisztencia jelenséget már 1939-ben leírták. Ez a cukorbetegség első fázisa, ami a túlsúly és elhízás következtében alakul ki. Az USA-ban a cukorbetegség kialakulásának kockázatát enyhe súlytöbblet esetén kétszeresnek, mérsékelt elhízás esetén ötszörösnek, míg kórosan elhízottakon tízszeresnek találták a normális testúlyúakhoz képest.

Amikor túlzott energiabevitel, illetve csökkent fizikai aktivitás következtében pozitív energiamérleg alakul ki, a többletenergia zsír formájában egyre jobban feltölti a raktározó zsírsejteket, mígnem a zsírsejtek elérik azt a kritikus méretet (3 µg zsír/sejt), amely után már nem képesek tovább növekedni. Ilyenkor a sejtek érzéketlenné válnak az inzulin hatására, ez az inzulinrezisztencia.

Miért fontos tudni róla?

Inzulinrezisztencia esetén a csökken a sejtek vércukor (glükóz) felhasználása és a fokozódik a máj vércukor (glükóz) leadása. Ezek együttesen vezetnek hyperglykaemiához, a vércukor szint emelkedéséhez. Emellett a hasnyálmirigy egyre több inzulint választ el (hiperinzilunémia). Előbb-utóbb ez a túl sok termelés kimeríti a hasnyálmirigyet és egyre kevesebb inzulint tud termelni, melynek végén kialakul az inzulinhiányos állapotban a cukorbetegség.

A jelen orvosi álláspont szerint az inzulinrezisztencia jelentősen segíti az érelmeszesedést és igen nagy cardiovascularis rizikót jelent.

A szervezetben kialakulhat az elhízás következtében az inzulinrezisztencia a zsírháztartás zavara és magas vérnyomás együttes előfordulásával a metabolikus szindróma.

Hogyan lehet kivizsgálni?

Az inzulinrezitencia kimutatása fontos, hiszen már 10 kg túlsúlynál kialakulhat és ez előzi meg a cukorbetegséget és ebben az állapotban könnyen visszafordítható a cukorbetegség kialakulása.

A jelen orvosi, klinikai vizsgálatok (euglykaemiás clamp technika, illetve homeostasis model assessment: HOMA) vérvétellel, akár kórházi befekvéssel, inulin próbaadagolással tudják kimutatni, hogy van-e inzulin rezisztencia. Ezidőigényes, költséges és lehet szövődménye is lehet.

Van egy új, egyszerű, fájdalom- és szövődménymentes, 5 perces vizsgálat,mely ki tudja mutatni egyszerre

  • a túlsúly mértékét, a felesleges zsír mennyiségét 
  • az inzulinrezisztenciát 
  • a hasnyálmirigy működését 
  • az emelkedett cukorértéket 
  • a koleszterin emelkedettséget 
  • a magas vérnyomásra való rizikót 
  • a metabolikus szindrómára való rizikót. 

 

Ez az ES Teck vizsgálat.

Az Es Teck vizsgálattal a fentiek alapján gyorsan, egyszerűen tájékozódhat a 30 perces Inzulinrezisztencia szűrés programunkban az rizikóiról és a szervezet állapotáról. Ezáltal megtudhatja, hogy van-e rizikója a cukorbetegségre.

Kifejezetten ajánlott 10kg vagy nagyobb túlsúllyal rendelkezőknek!

Ára: 15.000 Ft